Univerzita Pardubice: Univerzita volného času na Fakultě filozofické pro všechny věkové kategorie

Univerzita volného času na Fakultě filozofické pro všechny věkové kategorie

Ve čtvrtek 17. ledna odpoledne pokračuje Fakulta filozofická první přednáškou roku v cyklu přednášek Univerzity volného času, určené veřejnosti všech věkových kategorií.

Téměř 130 posluchačů má možnost vyslechnout v letošním akademickém roce na 20 přednášek v deseti tříhodinových blocích zaměřených na STŘEDOVĚKÝ SVĚT.

Fakulta chce zájemcům z řad veřejnosti představit dějiny lidské civilizace v celé jejich šíři a současně prezentovat humanitní vědní obory vyučované na Fakultě filozofické v Pardubicích. Letošní přednášky, které se konají 1x do měsíce, jsou zaměřeny zejména na vznik středověké Evropy, umění, literaturu, architekturu, filosofii a vzdělanost ve středověku, ale například také na válečné umění či mořeplavbu v této době.

Ve čtvrtek 17. ledna posluchači vyslechnou přednášky docenta Jana Stejskala s názvem „Kult svatých jako fenomén středověku“ a magistry Ireny Reimannové o vzniku a vývoji středověkých univerzit.

Výuka probíhá jednou měsíčně vždy ve čtvrtek od 14:00 do 17:15 hodin v kongresovém sálu rektorátu ve Studentské ulici 95 v univerzitním kampusu v Pardubicích – Polabinách.

Podrobný rozpis jednotlivých přednášek a termínů konání je k dispozici na webových stránkách Fakulty filozofické UPa.

Bližší informace k UVČ na Fakultě filozofické Univerzity Pardubice:
Bc. Zlata Zářecká
Studijní oddělení a oddělení vědecké agendy FF
telefon 466 036 239

Ing. Valerie Wágnerová
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz

Datum zveřejnění: 16. ledna 2013    Aktualizoval: Tomáš Pospíchal (16. ledna 2013, 13:10)