Univerzita Pardubice: Univerzita Pardubice - 2. kola přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013

Univerzita Pardubice - 2. kola přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013

Sedm fakult Univerzity Pardubice přijalo v 1. kole přijímacího řízení do bakalářských studijních programů a oborů přes 8 tisíc přihlášek (8 092), což je v 1. kole o 900 přihlášek méně než vloni. (v 2. kole přijímacího řízení vloni přišlo ještě 1 700 přihlášek).
Největší zájem byl tradičně o ekonomické, zdravotnické, humanitní a jazykové obory, ale také např. o informační technologie.
 
Po vyhodnocení průběhu a výsledků červnového přijímacího řízení vyhlásilo šest fakult univerzity druhé, doplňující kolo přijímání do některých svých oborů a programů:
 
- Fakulta ekonomicko-správní – do 4 oborů studijního programu Systémové inženýrstvía informatika s termínem přijímání přihlášek do 31. července, fakulta plánuje přijmout cca 180 uchazečů,
- Dopravní fakulta Jana Pernera -  přihlášky přijímají do několika bakalářských oborů do poloviny srpna, dopravní fakulta plánuje přijmout též cca 180 uchazečů,
- Fakulta chemicko-technologická – např. do devíti oborů s termínem přijímání přihlášek do 12. srpna a na chemicko-technologické obory má ještě šanci 350 zájemců o studium,
- Fakulta elektrotechniky a informatiky bude doplňovat počty studentů ve všech svých třech bakalářských oborech a přijímá přihlášky ke studiu do 20. srpna, fakulta plánuje přijmout na 70 uchazečů.
Nejedná se ale pouze o technicky orientované obory:
- Fakulta filozofická také doplňuje počty přijatých a do vybraných bakalářských oborů přijímá přihlášky do 6. srpna, přijmout plánuje do bakalářských oborů cca 170 uchazečů,
- Fakulta restaurování bude doplňovat počty do dvou oborů studijního programu Výtvarné umění a přijímá přihlášky do 17. srpna, fakulta plánuje přijmout ještě 7 uchazečů.
Fakulta zdravotnických studií dodatečné přijímací řízení nevypisuje.
Uchazeči, kteří ještě z různých důvodů zvažují svá vysokoškolská studia, by měli sledovat aktuální informace na webových stránkách univerzity a jejích fakult, o jejichž studijní programy mají zájem.
Nicméně v doplňujícím druhém kole přijímacího řízení se jedná vždy jen o doplnění počtu studentů a míst v jednotlivých konkrétních studijních oborech.
Zájemci o navazující magisterská a doktorská studia mohou ještě na některých fakultách Univerzity Pardubice přihlášky podávat, a to do konce července, případně do poloviny srpna.
 
Šest fakult univerzity bude doplňovat počty studentů do 1. ročníků:
Aktuální termíny pro podání přihlášek ke studiu:
 
Univerzita Pardubice
Fakulta
podání přihlášek do bakalářského studia
- 2. kolo - do
podání přihlášek do navazujícího magisterského studia do
Fakulta ekonomicko-správní
31. července
31. července
Fakulta filozofická
6. srpna
6. srpna
Fakulta chemicko-technologická
12. srpna
31. července
Dopravní fakulta Jana Pernera
15. srpna
15. srpna
Fakulta elektrotechniky a informatiky
20. srpna
31. července
Fakulta restaurování
17. srpna
 
 
Informace o doplňujícím přijímacím řízení lze získat na webových stránkách Univerzity Pardubice a jejích fakult - http://www.uni-pardubice.cz, další pak poskytují přímo pracovnice studijních oddělení příslušných fakult – přes telefonní ústřednu univerzity – tel. 466 036 111.
 
Fakulty plánují přijmout do bakalářských studijních oborů cca 3 800 uchazečů (celkem včetně navazujících magisterských oborů cca 5 500 studentů) a předpokládá se, že celkový počet přijatých a zapsaných studentů do 1. ročníků bude cca o 10 % menší než v loňském roce.
 
Tento pokles je plánovaný jak s ohledem na pokles financovaného počtu studentů ministerstvem, tak s ohledem na demografický vývoj.
 
Zvyšování počtu studijních programů a oborů a na nich studujících vysokoškoláků se již od loňska nepředpokládalo. 10-11 tisíc vysokoškoláků na Univerzitě Pardubice byl plánovaný strop počtu studentů pro rok 2010/2011, který přetrval ještě v tomto akademickém roce 2011/2012, nicméně pro další roky jsme pokles studentů očekávali a předpokládáme, že v následujících letech bude mít Univerzita Pardubice kolem 9 tisíc studentů.
 
Ing. Valerie Wágnerová,
kancléřka – mluvčí Univerzity Pardubice
telefon 466 036 555
e-mail promotion@upce.cz
Aktualizoval: Webmaster (25. července 2012, 10:33)